dimecres, 21 de juliol del 2010

Números II - Solidaritat Catalana i ERC

A veure, ERC, una mica de decència.

No parlaré de que ERC recolza al president que ha anat a Madrid amb la força de més d'un milió de Catalans a l'esquena i ha tornat amb res.

Parlaré d'això del partit Laportista. A veure, el Laporta aquest ha fet força el gilipolles al Barça, però no se li pot negar que ha tingut una bona idea: fer un partit "únic" que agrupi el "catalanisme", amb l'objectiu de guanyar majoría al parlament i declarar la independència i fer tot seguit el referèndum.

Perquè "del revés"? Bé, no es pot fer el referèndum amb l'actual marc legal, així que cal canviar el marc legal, d'alguna manera (resumint).

Prou de publicitat. Per què ERC s'hauria d'unir a la coalició? Bé, primer perquè l'independentisme ja té més vots dels que ERC va guanyar les últimes eleccions (i els sondejos fan caure ERC per la següent), segon, perquè l'actual excusa d'ERC és "primer CIU". No ens enganyem, aquesta és una excusa dolenta de les de veres, sobretot per què la "U" de CIU no s'unirà (no són molt sobiranistes), però el que ERC ha de demostrar és iniciativa d'una **** vegada.

Ara els números. Recordeu tot allò de les consultes populars? Mireu amb atenció:
  • Persones amb dret a vot (2006): 5.212.444
  • Participació: 2.959.027
  • Votants d'Esquerra: 416.355
  • CIU: 935.756
  • PSC: 796.173
  • Persones que han pogut votar a les consultes: 2.502.450
  • Si a la independéncia: 478.353
  • Regla de 3 del si sobre els votants totals: 996.378 (la majoria absoluta rondaria els 1.500.000 l'any 2006)
O sigui... primer, el referéndum JA TÉ MÉS votants que esquerra (en absolut), però havent refrendat menys de la meitat de gent. I si la tendéncia continua igual, tindria més que CIU.

En fi, el que ara necessita "Solidaritat Catalana" és presentar-se com una opció seriosa. I això passa per ERC. En altres paraules, ERC té l'oportunitat de donar un impuls potser definitiu a la independéncia, hi estarà a l'alçada?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada