divendres, 31 de juliol del 2009

Educativament

Cada dia es fa més evident que el sistema educatiu "tradicional" es va oxidant. Simplement, la tecnologia ha donat un salt tant important que molts nens saben més de tecnologia que els mateixos professors, i aquest és un àmbit realment important a la vida moderna, cada dia més i més.

Per això m'he alegrat tant quan, rondant per internet he trobat un projecte a sourceforge (una pàgina de desenvolupament de programari lliure) sobre el que s'anomena "cloud computing".

Què és aquest "Cloud Computing"? No en sóc un expert, així que em limitaré a donar una visió simplista el màxim d'encertada possible. Cloud Computing és un paradigma informàtic on un seguit d'ordinadors es connecten a la xarxa i fan feina en aquesta xarxa, no en el propi ordinador.

El que m'ha sorprés més d'aquest projecte, eyeOS, és que la seva implementació estrella és en una escola de l'Anoia, on tots els alumnes utilitzen aquesta éina per aprendre d'una manera més dinàmica i inimaginable fa molt pocs anys. Mireu el reportatge, que és d'alló més instructiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada