dijous, 18 de març del 2010

Robant internet

He anat un moment a la biblioteca per consultar el correu i ara no puc anar a dinar.

Estic descarregant un torrent a més de 800KiB/s, amb pics de 1MiB/s(Noteu que B!=b, Ki!=K i Mi!=M). I és un torrent de 46GB que normalment no passa de 50KiB/s.

Parlant d'internet, hi ha una estafa internacional que m'agradaria denunciar aquí i ara.

M'he comprat un stick USB que és un módem 3G. Què vol dir? Que utilitza la xarxa dels móvils per connectar-se a internet. Aquest stick val uns 40€ i després pots pagar amb prepagament uns 25€ al més o fer-te un contracte de 10€ al més per un mínim de 2 anys. He fet el prepagament, que a més té una pseudorestricció de 5GB de descàrrega al més (quan sobrepasses se't capa la velocitat de 3MB a... encara no ho sé, però sospito que uns 56-114KB/s.

On és l'estafa? Bé, resulta que lo mateix, a EspaÑa costa uns 40€ si vas amb Movistar. Això de per si és força vergonyós, certament, però és que encara no heu llegit el pitjor del cas. Aquí tinc el stick de O2, una companyia que pertany a (PERTANY A!!) Telefónica, també propietària de Movistar i, com sabreu, originària d'EspaÑa. Com pot una empresa espaÑola oferir millor servei a gent de fora del seu país d'orígen? Simplement vergonyós...

1 comentari: