dilluns, 29 de setembre del 2008

Tantes eines, tant complicades

Bé, suposo que tothom s'ho imaginava, però jo estic fent un joc.

Cutre, basat en web, i aquestes coses, però un joc.

Per cert, és un MMOG, o sigui, un joc on-line multi jugador massiu, traduït al català, hi juguen moltes persones alhora.

El tema de la discussió és la dificultat de fer-lo com déu mana (en aquest cas, el w3c).

Explica't una mica que aquí vindran profans.

D'acord...

El w3c és el consorci que regula com han de ser els continguts web, i dóna als desenvolupadors d'un monzón d'eines per fer coses vàries i diverses:
  • html: llenguatge per definir un document web.
  • xml: llenguatge per definir qualsevol tipus de document d'una manera estructurada, i relativament senzilla de llegir tant per un humà com per una màquina.
  • xhtml: adaptació de l'html al xml, fa que els documents tinguin un format més clar i senzill per a una màquina de fer certes operacions amb ells.
  • xsl: llenguatge de programació declaratiu i funcional (rollo sml) definit segons la sintaxi xml, que serveix per transformar un document xml en un altre document (xml o pla)
  • javascript: llenguatge d'script que serveix per donar contingut interactiu a les pàgines web
  • css: full d'estil per a una pàgina web. Definir les posicions, atributs, colors, etc... de tots els elements d'una pàgina.
Com veieu el seguit de coses que hi ha no són poques. A més, poques tenen una manera decent de ser debugades (aka comprovar què fan exactament, per veure on t'has equivocat), cosa que fa extremadament difícil de programar amb elles coses elaborades (com les que jo, oh senyor de complicar-se la vida, intento fer).

I a tot això se li ha d'afegir el rei de la festa: PHP!!! Aquest famós llenguatge és, al meu entendre, el més malèfic de tots els que hè provat, ja que aconsegueix fer que el codi sigui menys escalable que programant en C (noti's que no considero llenguatge ensamblador com a llenguatge en si...), i molt menys clar quan comences a tenir alguna cosa amb cert tamany. Vaja, que aconsegueix fer ilegible qualsevol codi amb cara i ulls.


Wenu, després d'aquest tostón sobre programació...

VTES!

tu no pots fer només un tema per post? seria molt més clar!

Anda ja, si fa molta mandra escriure un post només per un tema.

No m'extranya que ningú llegeixi ni digui re del teu bloc ¬¬

Augh!

Wenu, doncs convençut per aquesta vívora

¬¬U

Ejem, consciència meva, us explicaré el que avui he fet en una mitja hora (màxim):

Una nova baralla setita voter!

Quan la juguis ja voràs si és o no una baralla ¬¬

Eh, que tampoc està tan malament

Tu sas què li has posat?

Pos moltes cartes :-P

Si, 90 ¬¬

No, 102 ^.^

Cazurro ¬¬

Res, lo típic, monzon de bixos petits (waters i tal) amb monzon de disciplines (ofu i pre ^.^), monzón de vots (hierofans), stealth, oracions, kines, reckless i amor vari i divers

I una quantitat de live in the city que sembles el Pobin ¬¬

1 comentari:

  1. lo important és no deixar-ho!!!!!!!!!!!!!


    animsssssssssss tu pooots!!!!!!!!


    ...he intentat posar mes coses del blog en català per exemple els mesos, el problema es q a la configuració em surten en català pero al blog en castellà... no sé, es raro.

    ResponElimina