divendres, 5 de novembre de 2010

Noticietes

M'ha arribat la notícia que fa prop de més i mig que no escric res a aquest blog.

Raons? Baja, ningú s'ha queixat, he començat la uni, he començat a fer coses diverses que duen força feina...

Anirem a pams: He entrat al master de videojocs de la UAB. Puc dir-ne què en penso? De moment, quan només he fet 4 setmanes (3 de "teoria" i 3 dies de pràctica, aquesta ha estat una setmana curta) m'ha agradat força el que he vist, i el que intueixo per al futur: apendre a treballar en grup. Ara en sério. Aqui serem, si no falla res, uns 5 programadors i un parell d'artistes (que ja veurem com va lo dels artistes, ja que hi ha "problemilles"...), i també hi ha moltíssima feina, així que ningú se salvarà de pringar.

Per posar un exemple, hem tardat 3 dies en configurar el VS, i encara no estem del tot d'acord. Amb prou feines hem acabat la feina que se suposava que hauriem de fer aquesta setmana!!!

L'objectiu final del màster serà crear una demo tecnològica entre "tots". Hem plantejat un parell de propostes:
  • Joc shooter en un futurista "retro" (amb elements desfassats, fora de temps, per mostrar declivi)
  • Un plataformes estúpid de ninjas vs pirates amb ambientacions históriques caricaturesques. Concretament aqui seràs un ninja a l'anic egipte on estàn construint un esfinx del capità pirata.
Farem la primera opció, no us enganyeu, però ens ho hem passat d'allò més bé escrivint tonteries per la segona xD


Altres coses a fer? No podia faltar la nota política. Després del desencant dels partits independentistes (reagrupament, SCI...) vaig passarma a pirata.cat, com els que van llegir l'última entrada van deduir. Avui estava pensant en coses de copyright i volia escriure una entrada al respecte, però he decidit fer una petita re-presentació de mi mateix després de tant de temps sense escriure.

Què em toca fer a pirata.cat? Practicament res, a vegades els ajudo una mica, l'altre dia vaig estar unes hores muntant les llistes electorals amb ells. Sembla mentida, però ens presentem a les 4 diputacions (cosa no fàcil) i amb més dones de l'estrictament necessàri (40% mínim de cada sexe, i cada grup de 5 cal que sigui 2/3 o 3/2, nosaltres crec que arrivem al 45% o 46% de dones a barcelona, on s'han de presentar 80 persones!). Recordem que pirata.es no es va poder presentar ja que no complia el requisit de la paritat (pobrets...).

Recompensa? Sóc 18è a la llista de barna. Com de dalt és això? A ERC haguès entrat al 2006 (en van treure 21), però no al PP ni a ICV (C's no hauria d'existir, com tothom sap). Fent regles de 3 extranyes, necessitaria que pirata.cat atregués 266.000 vots a la província de Barcelona, una fita difícil.

Arribarà pirata.cat al 3% de vots necessàri per entrar al parlament? Tot és una fita, i si arriba poques coses "pràctiques" podrem fer, PERÒ, tindrem veu, i tenir veu, encara que el vot que tinguis sigui minso, és important, com ja s'ha vist al parlament europeu (van firmar en contra d'ACTA a iniciativa del partit pirata suec, que hi té 2 representants. Què és ACTA? Una llarga história, certament...[1]) i moltes coses que pirata.cat defensa són fàcilment defensables des de altres partits, l'objectiu no és tant governar (des del meu punt de vista) com posar certes coses a l'agenda política, diguise'n democràcia directa, una racionalització del copyright (més en un post que farè més tard), una descriminalització del ciutadà (Canon, etc...), neutralitat de la xarxa, bla bla bla...

Una altra cosa semi-important que vui dir: hi van haver bufetades per no anar de cap de llista, pràcticament. Dels 3 candidats que hi van haver destaco el que finalment anirà 6è a les llistes, un profesor de català nascut a valència que fa temps que ajuda a la comunitat del software lliure català (i valencià i balear, per extenció). El perfil del candidat final ja el sabreu si mireu al blog de pirata.cat, i de l'últim teníem un poeta, així que no tothom és un informàtic (o biotecnòleg, estan molt amoïnats per el tema de les patents d'ADN. Sona xungo? Ho és!!!).

[1] http://es.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

P.S.: M'he equivocat al posar els resultats del 2006, ERC va treure 11 diputats, així que ni a ERC entraria xDDDDD. Per treure'n 18 es necessiten uns 450.000 (però depèn tot, obviament, del % de participació)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada