dimarts, 15 de setembre del 2009

Despropósit democràtic

Avui, mirant l'APM, he recordat en quin país visc.

Primer de tot he d'aclarir que estic força orgullós de l'Estat Espanyol en general, especialment com a bon lloc on viure, després d'haver rondat per quasi tota Europa.

Ara bé, aquí, en aquest Estat, hi ha una profunda confusió en els termes de què és la democrácia.

Aquest no és un post de democràcia si, democràcia no. Ni un post amb grans afirmacions politico-socials. Aquest és simplement un post per assanyalar un fet:

Mitja espanya creu que preguntar la opinió als ciutadans és antidemocràtic.

És així, simple pla i clar. I tothom n'hauria de fer una lectura correcta d'aquest fet, i senyalo sobretot i especialment al PSC. He d'admetre que tenia certa esperança sobre el PSC, ja que últimament s'està comportant d'una manera que em sorprén positivament, malgrat això continua tenint certs deures que, encara que puguin ser-lis incómodes, els hi pesen.

I em refereixo a l'esforç que fan uns i altres al dir que és una consulta inútil i sense conseqüències. Bé, aixó el temps ho dirà. Seguiran altres municipis el referent d'Arenys? Hi haurá algun dia en el qual celebrem que el 13/9/9 es va obrir una petita esquerda que va arribar a cert lloc?

Sé que encara és d'hora, però que sigui només per fastidiar: Que aquells que temin veure España trencada, els hi entri el "cangueli" cada vegada més profund i, sobretot, amb més raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada